Search
Close this search box.
Naša budućnost je počela.

Ne proklinji tamu, upali svijeću!

Ako kreirate promjenu biti ćete lider kojeg svako mora da prati.

Nove aktivnosti u Potočarima

U subotu, 2. decembra 2023. izvršena je posjeta ambulanti u Potočarima a u cilju sada već redovnih aktivnosti sunećenja djece koja su prispjela za obavljanje ovih medicinskih intervencija. Tačnije, izvršeno je sunećenje određenog broja mališana sa područja općina Potočari, Bratunac i okolnih područja.

Nastavi čitati >

Realizacija projekta Šampioni znanja 

U četvrtak, 21. decembra smo realizacijom projekta Šampioni znanja u Živinicama završili ovogodišnju realizaciju i sa ukupno devet općina, ove godine smo uspjeli pokriti 70% prostora Tuzlanskog kantona, čime smo značajno napredovali u odnosu na raniji period.

Naš cilj svakako nije stati na tome, i nadamo se da ćemo naredne godine uspjeti doći u svaku općinu našeg kantona, ali i šire. Ono što treba istaći jesta da projekat Šampioni znanja ima posebnu dimenziju u tome da ovu titulu ne može nositi bilo ko, već samo istinski šampioni koji se sada shodno svojim mogućnostima bore za bolju budućnost samih sebe ali i države u kojoj žive.

Nastavi čitati >

Započet projekat ljekara specijalista u Potočarima

U prostorijama ambulante u Potočarima, u okviru Doma za starija lica “Hatidža Mehmedović, danas smo zvanično započeli sa realizacijom projekta konsultativno-specijalističkih posjeta ljekara specijalista. Projekat se realizuje sa MFS Emmaus, a zamišljen je kao redovna podrška liječenja primarnog nivoa koje se vrši u ovoj ambulanti. Nastavi čitati >

Tragedija u Lukavcu... šta sad?

Polovinom juna u lukavačkoj osnovnoj školi tragedija, bivši učenik (ovo polugodište u svrhu disciplinske mjere premješten u drugu školu) pojavljuje se s pištoljem, puca i ranjava profesora Engleskog jezika, pomoćnika direktora (da li slučajno ili ne). Nešto ranije, u Srbiji još veća tragedija. Nastavi čitati >

Šta god želite da uradite, uradite to odmah. Tako je malo sutra preostalo

Pridružite nam se

Naša budućnost je počela!

Misija nam je okupiti osobe i grupe koje će proaktivno raditi na razvoju i promociji pozitivnih vrijednosti u društvu kreirajući ambijent za razvoj pojedinca i društva u cjelini.