Search
Close this search box.
Naša budućnost je počela.

Ne proklinji tamu, upali svijeću!

Ako kreirate promjenu biti ćete lider kojeg svako mora da prati.

Pripreme za upis na fakultet

Dragi maturanti, vjerujemo da imate puno nedoumica oko nastavka vašeg školovanja, od toga šta upisati, gdje upisati, da li upisati javni ili privatni fakultet, da li upisati društveni ili prirodni smjer itd. Svakako će odluka koju donesete uticati na ostatak vašeg života, ali kako god da bude, poduzmite ono što možete. Nudimo vam besplatne pripreme za polaganje prijemnih ispita iz predmeta: BIOLOGIJA, FIZIKA i HEMIJA. Vaše je samo da se prijavite.

Prijava>

Nove aktivnosti u Potočarima

U subotu, 2. decembra 2023. izvršena je posjeta ambulanti u Potočarima a u cilju sada već redovnih aktivnosti sunećenja djece koja su prispjela za obavljanje ovih medicinskih intervencija. Tačnije, izvršeno je sunećenje određenog broja mališana sa područja općina Potočari, Bratunac i okolnih područja.

Nastavi čitati >

Realizacija projekta Šampioni znanja 

U četvrtak, 21. decembra smo realizacijom projekta Šampioni znanja u Živinicama završili ovogodišnju realizaciju i sa ukupno devet općina, ove godine smo uspjeli pokriti 70% prostora Tuzlanskog kantona, čime smo značajno napredovali u odnosu na raniji period.

Naš cilj svakako nije stati na tome, i nadamo se da ćemo naredne godine uspjeti doći u svaku općinu našeg kantona, ali i šire. Ono što treba istaći jesta da projekat Šampioni znanja ima posebnu dimenziju u tome da ovu titulu ne može nositi bilo ko, već samo istinski šampioni koji se sada shodno svojim mogućnostima bore za bolju budućnost samih sebe ali i države u kojoj žive.

Nastavi čitati >

Započet projekat ljekara specijalista u Potočarima

U prostorijama ambulante u Potočarima, u okviru Doma za starija lica “Hatidža Mehmedović, danas smo zvanično započeli sa realizacijom projekta konsultativno-specijalističkih posjeta ljekara specijalista. Projekat se realizuje sa MFS Emmaus, a zamišljen je kao redovna podrška liječenja primarnog nivoa koje se vrši u ovoj ambulanti. Nastavi čitati >

Tragedija u Lukavcu... šta sad?

Polovinom juna u lukavačkoj osnovnoj školi tragedija, bivši učenik (ovo polugodište u svrhu disciplinske mjere premješten u drugu školu) pojavljuje se s pištoljem, puca i ranjava profesora Engleskog jezika, pomoćnika direktora (da li slučajno ili ne). Nešto ranije, u Srbiji još veća tragedija. Nastavi čitati >

Šta god želite da uradite, uradite to odmah. Tako je malo sutra preostalo

Pridružite nam se

Naša budućnost je počela!

Misija nam je okupiti osobe i grupe koje će proaktivno raditi na razvoju i promociji pozitivnih vrijednosti u društvu kreirajući ambijent za razvoj pojedinca i društva u cjelini.