Search
Close this search box.

Multimedija

Pro-Aktiva YouTube kanal

Na našem novom Youtube kanalu možete pronaći puno korisnih sadržaja, od informacija o posljednjim aktivnostima naše Asocijacije, do univerzalnih poruka koje će svakom pojedincu pomoći u suočavanju sa izazovima današnjice.

Zapratite naš kanal na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/@AsocijacijaProAktiva 

U vremenu korištenja savremenih sredstava komunikacije, multimedijalni sadržaji koji se dijele Internetom mogu biti izuzetno dobro sredstvo da se javnosti, od najmlađeg do najstarijeg uzrasta dostave informacije. Danas je pregršt raznih sadržaja i informacija, tako da u svemu tome ponekad treba biti i oprezan. Tokom našeg rada, u vrijeme COVID19, kao i kasnije započeli smo realizaciju projekta snimanja kratkih video isječaka kao i slanja poruka kojima smo željeli poslati pozitivne poruke društvu.

Naš uvodni intro - 2012

Ovim kratkim video-klipom željeli smo se sada već davne 2012. godine prezentovati javnosti. Ukazujući na svakodnevno stanje u društvu i nudeći alternativu u okviru svog djelovanja željeli smo se dati na raspolaganje cjelokupnom stanovništvu, od najmlađih do najstarijih.

Optimizam u doba korone - Dr. Suad Kunosić

Vrijeme COVID19 bilo je istinski šok za cijelu planetu. Nešto sa čim se svijet suočavao bilo je totalna enigma koja i danas u nekim svojim aspektima predstavlja nespojivu cjelinu. I u ovom periodu trudili smo se da društvu pokušamo ukazati na neke stvari kojima će se lakše boriti i izboriti sa time. U kratkom video klipu ugostili smo dr. Suada Kunosića. On nam kratko predočava sve pozitivne aspekte koje je korona donijela. Šta je to što nam je nedostajalo, čemu smo se vratili, i koji su to pozitivni aspekti korone. Hoćemo li izvući pouke i promijeniti stil življenja? Ono što je sigurno jeste da svaki period nosi svoje poruke, ali pitanje je koliko ćemo mi sebi izvući pouke.

Pozitivne dimenzije u društvu u stanju korone - Dr. Nezir Halilović

Još jedan video klip u kojem smo se bavili pozitivnim aspektima korone. Dr. Halilović nam predstavlja svoje pogleda na period korone, ukazujući na ljudsku nemoć, odnosno činjenicu kako se za samo jedan tren cijeli svijet okrenuo u drugom smjeru. Promijenilo se naše razmišljanje o zdravlju, o načinu djelovanja, o prioritetima i o cjelokupnom načinu življenja. Isto tako, kroz ova dešavanja imali smo priliku da naučimo kako možemo biti uredniji i obazriviji, ali postoje mnoge stvari koje još nismo naučili. Poslušajte dr. Halilovića i saznajte više o tome šta to nismo naučili.

Promjene u ljudskom organizmu od sehura do iftara - Dr. Midhat Jašić

Dr. Midhat Jašić nam govori o promjenama u ljudskom organizmu tokom posta u mjesecu Ramazanu. Dr. Jašić nam koncizno pojašnjava koje reakcije i promjene se odigravaju u organizmu i načinu djelovanja ljudskih hormona. Pogledajte šta pokreće tijelo tokom ovog mjeseca, šta se to troši, i koje su to pozitivne promjene u svemu tome. Također, dr. Jašić nam daje i kratke preporuke. Vjerujemo da će ove preporuke služiti vam tokom Ramazana ali i mimo njeg za bolji i zdraviji način života. 

Post-nutricionistički aspekti posta - Dr. Midhat Jašić

U drugom video klipu, dr. Jašić nam je dao detaljnije preporuke o tome na koji način postiti mjesec Ramazan. Ovaj put iz aspekta nutricionizma on nas savjetuje koju vrstu hrane je najbolje konzumirati, koji se procesi dešavaju unutar tijela konzumiranjem određene vrste hrana, i koje su to prakse koje će nam olakšati post mjeseca Ramazana. Sve ove preporuke imaju za cilj da uz duhovnu dobrobit koju donosi ramazanski post, svi postači što lakše i rasterećenije provedu mjesec Ramazan.